GeekCon idővonal

Kezdetek:

Karácsonyi Játék és Geek börze by Retro Játék Hungary: (GeekCon I. ) Itt még nem volt igazán hivatalos nevünk. Karácsonyi Játék és Geekbörze néven kezdtük. 2021 decemberében indultunk egy Cserepes ház nevű 120 négyzetméteres kis teremben. Itt még csak börzeként működtünk, mindössze 20 asztalon. A hangulat nagyon családias volt és első alkalommal 300 feletti fizető vendéget vonzottunk be. Néhány cosplayes is megjelent nálunk, akik későbbiekben nagyon jó barátainkká váltak és részesei lettek a GeekCon történelmének. A visszajelzések pozitívak voltak, tudtuk nincs megállás. A helyszínt első alkalommal ki is nőttük így jöhetett a fejlődés!

Previous
Next

GeekCon II.

2022. március 6.-án elstartolt a GeekCon II. Háromszor akkora helyen háromszor annyi árussal dolgoztunk. Túl szárnyalták a legvadabb elképzeléseinket is a látogatók, hiszen közel 1000 embert vonzottunk be ami hatalmas növekedés volt az elsőhöz képest. Egyetlen kis programmal készültünk, ami egy szamuráj bemutató volt. Nagyon kedvelték a vendégek ezt a fajta programot, hiszen nagyon látványos bemutató volt! Sokan kérték, hogy a következő rendezvényen is térjenek vissza. Nem volt kérdés, hogy rendezvénnyé kell bővülnünk nagyon rövid időn belül. A visszajelzések is pozitívak voltak. Sokkal több munkánk volt benne,mint az előzőben, de nem is sejtettük, hogy a GeekCon III.-al mekkora fába vágjuk a fejszénket.

Previous
Next

GeekCon III.

Elérkezett 2022 novembere. 6 hónapos előkészülettel és hatalmas nagy változásokkal vágtunk bele. Rendezvénnyé váltunk. Igyekeztünk megtartani a családias hangulatot, mivel céljaink egyike a közösség teremtés. Egésznapos színházi programokkal vártunk vendégeinket a GeekShow keretein belül. A GeekMarket részlegünket is kibővítettük, több mint 60 asztalon voltak eladó termékek változatos témákban. Gazdagodtunk egy GeekPlay teremmel is, ahol a retro konzoloktól a modernig tömve volt az Fmk egyik nagyobb terme, valmint a mellette található teremben büfével vártuk a vendégeket, ahol Hot- dogot és japán édességeket vásárolhattak a vendégek. A sorban állóknak a hidegben, forró teát osztogattunk az első órákban. Túlléptük a GeekCon II. látogatottsági számát is, amiért nagyon hálásak vagyunk. Összességében egy szuper rendezvény volt, viszont tapasztalatok hiányában előfordult 1-2 hiba amivel nem számoltunk, de ezeknek kijavításán már dolgozunk!

Previous
Next

GeekCon IV.

Hamarosan elérkezik a GeekCon IV. március 18.-án. Nagyon sok meglepetéssel, újdonsággal, játékkal és nyereménnyel készülünk. A GeekMarket is változik és a GeekShow is (színházteremi programok). Lesznek olyan dolgok például ami állandó marad alkalmanként minimális változásokkal. Ilyen terem lesz a GeekPlay. Igyekszünk növelni a gépek számát, új csapattal bővülni. Szeretnénk játékfejlesztőket is bevonni, hogy megismerhessétek őket! Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy változatos GeekMarket felhozatalt hozzunk létre. Legfőbb vonalunk a nyugati szféra. (Star wars, Marvel, Dc, Transformers, 3D nyomtatott relikviák stb..) Minimálisan a Japán kultúrát is belevonjuk az Artistok és az Anime tematikájú boltok segítségével, de azt ki kell emelnünk, hogy több rendezvénnyel ellentétben, mi nem ezt a vonalat képviseljük. Több dolgot most jelenleg nem árulnánk még el, minden bejelentéssel kapcsolatosan első sorban a facebook oldalon tudtok tájékozódni. Természetesen az információk ide a weboldalra is feltöltésre kerülnek! Hamarosan találkozunk!